Bylandt sierbestrating is goed voor het rivierenlandschap

 
Vandersanden wil een mooiere leefomgeving voor nu en in de toekomst. Een mooie ambitie met gebakken sierbestrating. Vandersanden voert een actief beleid op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid. Daarnaast hebben de klinkers onovertroffen duurzame eigenschappen.

Sierbestrating met verantwoordelijkheid

Dagelijks werken de mensen van Vandersanden met passie aan een betere wereld. Dat vertaalt zich in 100% natuurlijke sierbestrating. Als enige fabrikant van straatstenen heeft Vandersanden het MVO-Prestatieladder certificaat behaald, een internationaal erkend MVO-managementsysteem. Vandersanden is daarnaast in het bezit van het ISO 14001 certificaat. 

Energiezuinige productie van een onovertroffen natuurproduct

Voor de productie van de sierbestrating gebruikt Vandersanden de onuitputtelijke grondstof rivierklei. Dat levert ook nog eens nieuwe natuur op.

Homp klei op een band in de straatbaksteenfabriek van Vandersanden

De productie verloopt zo schoon mogelijk, maar levert altijd CO2-uitstoot op. De straatstenen moeten immers gebakken worden. Vandersanden stelt alles in het werk om de CO2-uitstoot tot een minimum te beperken. Van het hergebruik van restwarmte uit de ovens tot een minimale afvalstroom. 

Eenmaal gebakken gaat de sierbestrating met gemak 125 jaar mee. Bovendien is het hergebruik vastgesteld op meer dan 90%. Een uitstekende investering dus!

De fabriek in Tolkamer van Vandersanden

Duurzame straatstenen van Vandersanden

  • Een bewezen levensduur van 125 jaar
  • Een hergebruik van 90% in Nederland
  • Sierbestrating zonder kleur- of chemische toeslagstoffen
  • Optimaal productierendement in energie- en grondstofverbruik
  • ISO-gecertificeerd voor kwaliteit (9001) en milieu (14001)
  • Als enige fabrikant van straatstenen MVO-gecertificeerd

In vergelijking met betonstenen, betontegels en natuursteen is de levenscyclus van gebakken straatstenen verreweg het meest duurzaam! Denk maar eens na over de grondstof, de winning ervan, het ontbreken van chemische toeslagstoffen, de energiezuinige productie, de onovertroffen levensduur, de kleurvastheid, de waarde in de samenleving en niet te vergeten het hergebruik!