Vandersanden Blog | Alles voor jouw tuin

Passie voor mooie tuinen hebben wij al jaren. Maar bij een tuin komt best veel kijken en daarom bieden we je een helpende hand. In onze tuinblog geven we je handige tips en leuke artikelen over alles wat "groeit en bloeit".

Donderdag 20 juni 2019

Je hebt besloten om je tuin opnieuw te bestraten en je wilt een natuurlijke look. Dan kies je voor een echt natuurproduct: gebakken kleiklinkers of bijvoorbeeld tegels van natuursteen. Maar wat zijn de kenmerken, verschillen en mogelijkheden van klinkers en natuursteen? 

Lees meer...

Donderdag 20 juni 2019

Ben je uitgekeken op je tuin en wil je meer variatie aanbrengen? Met verhoogde borders breng je diepte en spanning in je tuin. Maar hoe maak je een mooie border, wat zijn de juiste maten en hoe moet je zo'n verhoogde border beplanten?

Lees meer...

Donderdag 14 september 2017

Zoveel mensen, zoveel smaken. Als je het hebt over een tuinstijl dan vallen er grofweg vier stijlen te onderscheiden:

  • De formele tuin
  • De landelijke tuin
  • De moderne tuin
  • De natuurlijke tuin

    Lees meer...

Zondag 9 juli 2017

Tuinbestrating van baksteen en beton is er in verschillende soorten en maten. Wat zijn de verschillen tussen beide en wat zijn de eigenschappen en kenmerken? We vertellen het je in deze blog.

Lees meer...

Woensdag 7 juni 2017

Een tuinpad of terras van gebakken stenen ziet er oorspronkelijk en chique uit. Nu denk je vast dat dat ook wel het nodige onderhoud met zich mee zal brengen. Niets is minder waar. Gebakken stenen van een goede kwaliteit zijn op meer dan 1100 graden gebakken en kunnen daardoor alle weersomstandigheden doorstaan. Jarenlange weersinvloeden zullen de gebakken stenen extra karakter geven en toch zal de kwaliteit en kleur er niet onder lijden.

Lees meer...