Mooie tuin met veel groen en gebakken klinkers van Bylandt

 
Voor een mooi tuinontwerp houd je vast aan een aantal stelregels. Vandersanden somt ze voor je op. 

Let op de zon

Verken je tuin goed voordat je start met het tuinontwerp. Kijk hoe je tuin ligt ten opzichte van de zon. Stem daar je keuze van beplanting, zitjes en bestrating op af.

Gun jezelf privacy

Je wilt je in je eigen tuin graag geborgen en onbespied voelen. Maar je wilt ook niet in een vesting zitten. Maak daarom, waar je uitzicht naar buiten hebt, je tuin juist open.

Ervaar je tuin

Maak op meerdere plaatsen in de tuin een zitje of terras. Zo ervaar je jouw tuin vanuit verschillende kanten. Niet alleen vanaf de bestrating aan de woning. Maak een terras overigens niet te krap. Je wilt lekker kunnen bewegen met een stoel, bank of parasol.

Geef je tuin voldoende beplanting

Maak je tuin niet te steenachtig. We hebben behoefte aan beplanting en groen om ons heen. Een tuin zou voor maximaal een derde bestrating moeten bevatten. De rest is groen en/of gazon.

Tuin met vlonder, vijver en sierbestrating van Vandersanden

Varieer met hoogte

Een vlakke tuin is al snel saai. Je raakt er gauw op uitgekeken. Immers zie je alles in één oogopslag. Werk daarom in je tuinontwerp met hogere beplanting en haagblokken (hoger dan 90 cm). Dat maakt de tuin dieper en spannender.

Bescherm je vrije tijd

Hoeveel tijd heb je en wil je besteden aan je tuin? Houd hier rekening mee bij je keuzes! De bestrating van Vandersanden vergt in ieder geval weinig onderhoud. Dat is alvast een goede keuze! 

Maak de bestrating niet te smal

Maak je tuinpad niet te smal. 90-100 cm mag best. Datzelfde geldt voor een oprit, zeker zo’n 3 meter breed en 5 diep. Moet de fiets er nog langs? Dan mag het gerust 3,5 meter breed zijn.