De Bijlandse Waard van Bylandt in Tolkamer


Vandersanden is jou dankbaar. Want samen zijn we verantwoordelijk voor nieuwe natuur.

Door de aanschaf van onze klinkers draag je bij aan het natuurproject de Bijlandse Waard. Ontdek jouw "tweede achtertuin"!

73 ha. nieuwe natuur

Vandersanden zet 73 ha. eigen terrein om naar nieuwe riviergebonden natuur. We doen dit na gedeeltelijke klei- en zandwinning ten behoeve van de doorstroming van de Rijn.

De eindbestemming van de grond was door de overheid ingezet op agrarische hercultivering. Maar op eigen initiatief hebben we ons hard gemaakt voor de ontwikkeling van nieuwe natuur als herbestemming! Kom zeker kijken, want het is deels publiek toegankelijk!

Meer informatie over het project vind je op de projectwebsite van de Bijlandse Waard.

Rijnwaardense Uiterwaarden

De Bijlandse Waard is een essentiële schakel binnen het project Rijnwaardense Uiterwaarden. Dit overkoepelende project heeft als doel om de hoogwaterveiligheid van de Waal tot 2020 stapsgewijs te verbeteren. Tevens dient het de recreatieve en landschappelijke beleving te versterken.

De Bijlandse Waard en Rijnwaardense Uiterwaarden maken deel uit van het programma 'Ruimte voor de Rivier' van Rijkswaterstaat. Voor de realisatie van de Bijlandse Waard werkt Vandersanden samen met Van Nieuwpoort Bouwgrondstoffen.

De Bijlandse Waard in beeld

Ontdek hoe mooi de Bijlandse Waard nu al is. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.

bylandt-bijlandse-waard-01k bylandt-bijlandse-waard-02k bylandt-bijlandse-waard-03k bylandt-bijlandse-waard-04k
       
bylandt-bijlandse-waard-05k bylandt-bijlandse-waard-06k bylandt-bijlandse-waard-07k bylandt-bijlandse-waard-08k
       
bylandt-bijlandse-waard-09k bylandt-bijlandse-waard-10k